latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:02 | Аутор: СРНА

Продужен рок за кориснике сразмјерне пензије

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је кориснике сразмјерне пензије да до 30. септембра доставе доказ о висини пензије код других носилаца осигурања како би им била исплаћена једнократна новчана помоћ коју је обезбиједила Влада Српске.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

У саопштењу Фонда се наводи да је претходни рок од 15. септембра продужен до 30. септембра за кориснике сразмјерне пензије који нису благовремено доставили овај доказ.

"Корисници сразмјерне пензије доказ о висини сразмјерне пензије код других носилаца осигурања достављају како би им се, према укупној висини пензије, одредила припадајућа новчана помоћ", подсјећају из Фонда.

Новчана помоћ од 100 КМ обезбијеђена је за пензионере чија је висина пензије до 366,76 КМ, 50 КМ за оне чија је висина пензије у распону од 366,76 до 848 КМ и 30 КМ за кориснике чија пензија износи више од 848 КМ.

Доказ о висини сразмјерне пензије код других носилаца осигурања, у виду чека, налога за исплату или увјерења носиоца осигурања корисници сразмјерне пензије достављају у своју најближу пословницу или филијалу Фонда ПИО Републике Српске.

Доказ се може доставити и на посебан имејл једнократнапомоц@фондпиорс.орг, како би се извршила једнократна новчана исплата свим корисницима из Буџета Републике Српске, према одлуци Владе Републике Српске од 27. августа.