latinica  ћирилица
24/09/2018 |  18:42 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: При крају изградња и опремање новог објекта Болнице

Изградња и опремање новог објекта Болнице Источно Сарајево је при крају - у току је монтажа медицинске опреме, као и спољашње уређење, рекао је портпарол Болнице Далибор Бошковић.
Болница И. Сарајево - градилиште - Фото: РТРС
Болница И. Сарајево - градилиштеФото: РТРС

"У току је садња дрвећа и траве, завршно асфалтирање преосталих површина и монтажа спољашње расвјете", навео је Бошковић.

Он је подсјетио да ће болницу, површине 10.500 метара квадратних, чинити два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са недавно отвореним поликлиничким објектом.

Бошковић истиче да ће нова Болница Источно Сарајево пружати савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско–романијске регије.

Камен темељац за нову болницу су 7. јула положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Горан Тодоровић.

Додик је недавно најавио да ће нова болница "Србија" у Источном Сарајеву, у чију је изградњу и опремање уложено око 70 милиона КМ, бити отворена 5. октобра, у присуству предсједника Србије Александра Вучића.