latinica  ћирилица
23/09/2018 |  15:22 | Аутор: СРНА

У понедјељак наоблачење са кишом и грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у понедјељак се очекује свјежије вријеме са кишом и грмљавином, а дневна температура ваздуха биће до 25 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Ујутро ће бити претежно ведро са мало облака, док се на крајњем сјеверу очекује наоблачење и захлађење уз кишу, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Ова облачност са кишом праћена грмљавином уз пад температуре до средине дана захватиће све крајеве, осим крајњег југа Херцеговине, гдје се киша очекује касније поподне.

Падавине ће слабити и престати у другом дијелу дана, најприје на сјеверу, а до вечери и у осталим крајевима уз смањење облачности, док се током ноћи очекује разведравање.

Федерални хидрометеоролошки завод саопштио је да ће вјетар ујутро и прије подне бити слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни, у Посавини, Крајини и на сјевероистоку са јаким ударима, а у остатку дана слаб промјењивог смјера. У Херцеговини већи дио дана умјерена до јака бура.

Јутарња температура ваздуха од 11 до 17, на југу до 19, а највиша дневна од 15 до 22, на југу до 25 степени Целзијусових. Према вечери температура од 10 до 15, у планинама од осам степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас је сунчано и пријатно топло уз малу облачност. Вјетар слаб и промјенљив.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 14, Чемерно, Крупа на Уни, Бихаћ 21, Хан Пијесак, Нови Град, Србац, Сански Мост 22, Бањалука, Градачац 23, Калиновик, Сребреница, Брчко, Иван Седло, Сребреница 24, Соколац, Гацко, Невесиње, Рибник, Бијељина, Добој, Соколац 25, Мркоњић Град, Зворник, Бугојно, Ливно, Тузла 26, Шипово 27, Сарајево, Требиње Билећа, Рудо, Фоча 28, Вишеград 29, Мостар 31 степен Целзијусов.

У уторак, 25. септембра, јутро ће бити претежно ведро и хладно уз малу или умјерену облачност у источним крајевима. Током дана сунчано и свјеже за ово доба године са мало облака.

Јутарња температура од три до осам, на југу 11, а на планима минус један, а највиша дневна од 12 до 17, на планинама од седам, а на југу до 22 степена Целзијусова.

У сриједу, 26. септембра, јутро ће бити ведро и хладно. Током дана претежно сунчано уз малу, а поподне и умјерену облачност. Јутарња температура од два до шест, на југу девет, на планинама минус три, а највиша дневна од 13 до 19, на планинама десет, а на југу до 25 степена Целзијусова.

У четвртак, 27. септембра, јутро ће бити ведро и хладно, уз малу или умјерену облачност у западним крајевима. Током дана сунчано и мало топлије уз умјерену облачност у другом дијелу дана.

Јутарња температура од два до пет, на југу девет степени, у планинама до минус два, а највиша дневна температура од 17 до 22, у планинама од 11, на југу до 27 степени Целзијусових.