latinica  ћирилица
23/09/2018 |  09:39 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Ђулијани: Санкције ће довести до "успјешне револуције"

Руди Ђулијани, адвокат америчког предсједника Доналда Трампа, сматра да санкције САД против Ирана изазивају економске проблеме које би могле довести до "успјешне револуције", што је у супротности са ставом администрације да промјена власти у Техерану није политика Вашингтона.
Рудолф Ђулијани - Фото: vijesti.me
Рудолф ЂулијаниФото: vijesti.me

"Не знам када ћемо их свргнути. Могло би то бити за неколико дана, мјесеци или пар година, али то ће се десити", рекао је Ђулијани који је говорио на самиту "Иранског устанка" у организацији "Иранско-америчке заједнице" која је против режима у Техерану.

Ђулијанови коментари контрадикторни су ставу Трампове администрације упркос увођењу санкција којима се наноси штета привреди Ирана.

Трамп је у мају повукао САД из међународног споразума са Ираном постигнутог 2015. године након чега је његова администрација увела санкција Техерану, укључујући регулативе за извоз нафте из Исламске Републике, а које ће на снагу ступити од 4. новембра.

Иран тврди да поштује споразум постигнут између Техеранм САД и пет других свјетих сила.

У кварталном извјештају Међународне агенције за нуклеарну енергију објављеном прошлог мјесеца наводи се да је Иран унутар граница главних рестрикција споразума.