latinica  ћирилица
22/09/2018 |  12:08 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Не злоупотребљавати руско пријатељство

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да не би требало злоупотребљавати руско пријатељство и усмјеравати пажњу Москве са генералне одбране Републике Српске на унутрашња питања која су у домену локалне политике.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Поводом вијести да је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак обавијестио шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова о молби групе "Правда за Давида" да их посјети у Бањалуци, Анђелковић је указао да они који Русији желе да наметну парцијалне случајеве у Српској "имају за циљ да збуне Москву" и преусмјере је са круцијалних ствари.

Анђелковић је рекао Срни да је Русија главни фактор одбране Републике Српске и да је нормално да се Бањалука ослања на Москву у моментима када неки западни центри покушавају да је сруше.

Он је оцијенио да је за Русију битна Република Српска и њена одбрана, али да се Москва не може бавити било којим парцијалним случајем у Српској.

"Москва је спремна да нам помогне, али само у мери у којој смо ми спремни да себи сами помогнемо, а они који изазивају немире у Републици Српској очито немају за циљ ни српску солидарност, ни борбу за српске интересе, већ изазивање вештачких подела које би сутра странци искористили за удар на Републику Српску", закључио је Анђелковић.