latinica  ћирилица
22/09/2018 |  08:40 ⇒ 20:20 | Аутор: sputniknews.com

Терористи напали војну параду у Ирану, најмање 29 погинулих (ФОТО/ВИДЕО)

Двадесет девет особа убијено ја, а 53 су рањене у нападу наоружаних људи на војну параду у Ахвазу, јавила је државна новинска агенција Ирна нови биланс.
Пуцњава у Ирану (фото: twitter.com/PressTV) -
Пуцњава у Ирану (фото: twitter.com/PressTV)

Иранска новинска агенција ИРНА саопштила је раније да су у терористичком нападу на војној паради у Ирану погинуле 24 особе, укључујући и једног новинара.

Телевизија "Прес" јавила је јутрос да су непознати наоружани нападачи отворили ватру током војне параде у граду Ахвазу на југу Ирана, а касније је Исламска држава преузела одговорност.

Број жртава ће вјероватно бити већи, јер су неки од повријеђених у тешком стању, додају медији.

VIDEO: Moments after the terrorist attack in #Ahvaz, southwest of #iran. pic.twitter.com/2yVhepnVGA

"Наоружани људи почели су да пуцају иза бине током параде. Неколико људи је убијено и повријеђено", рекао је дописник иранске државне телевизије

Пуцњава у Ирану (фото: twitter.com/PressTV)

​Иранска државна новинска агенција Тасним такође је јавила да су терористи Такфирија отворили ватру на људе у граду Ахвазу.

Пуцњава је трајала десетак минута, а пуцано је из парка у близини параде. Нападачи су носили војне униформе, преносе медији. Двојицу терориста су убили припадници безбједносних служби, док су двојица у бјекству.

Војна парада организована је поводом годишњице почетка оружаног сукоба између Ирана и Ирака који је трајао од 1980. до 1988. године.