latinica  ћирилица
21/09/2018 |  13:49 ⇒ 13:50 | Аутор: СРНА

Додик: Премијера филма "Заспанка за војнике" важна за културну сцену

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у разговору са глумцима филма "Заспанка за војнике" истакао је важност догађаја као што је вечерашња премијера овог остварења у Бањалуци за јавну и културну сцену у Републици Српској.
Предсједник Српске Милорад Додик примио глумце филма "Заспанка за војнике" - Фото: РТРС
Предсједник Српске Милорад Додик примио глумце филма "Заспанка за војнике"Фото: РТРС

Састанку су присуствовали представници руководства Покрета "Позитивне снаге Српске", а Додик је оцијенио да су активности овог покрета једна нова вриједност и приступ који треба поздравити, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

У Дјечијем позоришту Републике Српске вечерас ће бити премијерно приказан филм "Заспанка за војнике" српског редитеља Предрага Антонијевића.

Филм о Великом рату снимљен је према сценарију Наташе Дракулић и мотивима "Српске трилогије" Стевана Јаковљевића.

"Заспанка за војнике" је прича о војницима једне тобџијске батерије у Првом свјетском рату који су као и стотине хиљада других учинили да слава српске војске постане бесмртна.

У овој ратној драми улоге тумаче Љубомир Бандовић, Небојша Глоговац, Наташа Нинковић, Радош Бајић, Вук Костић, Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Марко Павловски, Ненад Окановић, Марко Гверо, Александар Ђурица, Иван Ђорђевић, Никола Илић, Милица Михајловић, Тихомир Арсић, Тара Јевросимовић.