latinica  ћирилица
20/09/2018 |  21:19 ⇒ 21:20 | Аутор: СРНА

Аеродром Бањалука на крилима умјетности

У пристанишној згради Међународног аеродрома Бањалука вечерас је одржан концерт класичне музике "Аеродром Бањалука на крилима умјетности", као допринос кандидатури града Бањалука за Европску престоницу културе 2024. године.
Аеродром Бањалука на крилима умјетности - Фото: СРНА
Аеродром Бањалука на крилима умјетностиФото: СРНА

Умјетност не припада само галеријама, музејима, него је то нешто што се може приредити и на трговима, улицама и другим мјестима, рекао је в.д. директора Аеродроми Републике Српске Душко Ковачевић.

"Из тог разлога смо одлучили да вечерас организујемо концерт озбиљне музике, како би Аеродром постао мјесто, не само одлазака и долазака људи, те састанака и растанака, него да би то постало и мјесто на којем ће се одвијати културни догађаји", рекао је Ковачевић.

Он је најавио да ово предузеће има у плану и да настави са овим и сличним активностима, те да ће у скорије вријеме бити органзоване и изложбе.

"Сигурно је да ћемо наставити сарадњу са нашим умјетницима, којима ћемо понудити мјесто да се представе", рекао је Ковачевић.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић изразио је задовољство што ово предузеће уводи новине, као што је учешће у културном животу.

"Посебно ме радују активности које се предузимају поводом почетка нискобуџетних летова, који ће знатно допринијети развоју Лакташа, као и цијеле регије. Циљ је да се Аеродром стави у пуну функцију и да буде на услузи грађанима", рекао је Карапетровић.

Флаутисткиња Марија Пилиповић рекла је да је репертоар за концерт осмишљен тако да би свако могао да чује нешто интересантно за себе, али и да подстакне све да овакви догађаји буду традиција.