latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:51 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Партизан прејак за Морнар!

Кошаркаши Партизана побиједили су Морнар из Бара у првом мечу четвртфинала АБа Суперкупа који се игра у Лакташима. "Црно бијели" су славили 91:77, и у борби за финале чекају побједника дуела Будућност - Игокеа. По четвртинама је било 22:18, 25:26, 20:19, 24:14.
Аба супер куп (фото:аба) -
Аба супер куп (фото:аба)

Током читавог меча Партизан је имао предност, која је у појединим тренуциа износила и рекордних 16 поена предности.

Партизан се тако реванширао Морнару за пораз у прошлогодишњем издању Суперкупа, али и за пораза у оба меча прошлосезонског издања АБА лиге.

Партизан је добро отворио меч, а распуцани су били аустралијско појачање Џок Лендејл и Ђорђе Гагић, док је Морнар држао у животу Кадин Керингтон који је већ на крају прве дионице меча имао четири постигнуте тројке и постигао малтене све поене своје екипе у том дијелу игре.

Екипа Ненада Чанка контролисала је дешавања на паркету од првог до последњег минута, али питање побједника решила тек на старту последњег квартала.

Барани су се у првом полувремену држали у животу тројкама, а у наставку нису могли да издрже ритам "црно-бијелих" који су ствари поставили на своје место у уводних пет минута последње четвртине.

Меч је преломила серија црно-белих 15:3 на старту последње четвртине, а управо је у тим тренуцима екипа Партизана одиграла најбољу одбрану гледајући све припремне утакмице.

Београђане су до тријумфа предводили Ђорђе Гагић са 23 поена и шест скокова, Вања Маринковић је убацио 16 поена, а Џок Лендејл 15. Добру партију приказао је и Раде Загорац  са девет поена, 6 скокова и 4 асистенције.

На другој страни истакао се Кадин Керингтон са 20 поена, 3 скока и 5 асистенција, а Урош Луковић је убацио 12 поена и забиљежио 9 скокова.