latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Италијани бијесни: Скините Бриха са листе!

Један до најтиражнијих италијанских листова Тутоспорт упутио је јавни апел Европској фудбалској унији (УЕФА) да скине са листе њемачког судију Феликса Бриха.
Феликс Брих - Фото: Getty Images
Феликс БрихФото: Getty Images

Хавијер Јакобели, директор листа који дијели награду за најбољег младог играча свијета у анкети са најцјењенијим медијима, потез Бриха да искључи Роналда послије благог контакта са Жеисоном Муриљом назвао је "увредом за фудбал" у посебном извјештају са Местаље.

Затражио је од УЕФА да Бриху, који је оштетио Србију за пенал против Швајцарске на љетошњем Мундијалу, уручи отказ и не дозволи му више да суди међународне утакмице.

У тексту се наводи и да је Брих измислио пенал за Валенсију у судијској надокнади и његово суђење описао као "срамно". На удару италијанског медија нашао се и Брихов помоћник Марко Фриц, на чију је иницијативу искључен Роналдо, наводима да је био "скандалозан".

Бивши арбитар финала Лиге шампиона је други пут на мети критика у кратком року, након што га је ФИФА због грешке на мечу Србија - Швајцарска послала кући са Мундијала у Русији већ послије прве фазе.