latinica  ћирилица
20/09/2018 |  12:42 | Аутор: СРНА

Одгођено суђење Кемалу Чаушевићу

Суђење некадашњем директору Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемалу Чаушевићу одгођено је због недоласка на рочиште свједока и вјештака Тужилаштва БиХ.

Предсједавајући Судског вијећа Биљана Ћуковић навела је да је Суд примио обавјештење да се вјештак Нијаз Дервишић налази ван БиХ, као и да је адвокат Хајрудин Шкахић доставио налаз специјалисте за свједока Ферхата Пешталића.

Ћуковићева је истакла да је Вијеће обавило разговор са љекаром који је издао налаз који је био нечитљив и који је појаснио да се Пешталић јавио у клинику с повредом ноге, али да није било потребе за дужим лијечењем, преноси Бирн.

Тужилац Дубравко Чампара је предложио да се овај свједок, који је раније рекао да је ван БиХ, а утврђено је да је био у земљи, приведе на наредно рочиште.

Оптужница терети Чаушевића за злоупотребу положаја, примање дара и прање новца, а Анеса Садиковића за давање дара при увозу текстила.

Наставак суђења заказан је за 27. септембар, а Ћуковићева је рекла да ће свједок бити позван путем наредбе Судске полиције.