latinica  ћирилица
20/09/2018 |  12:04 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Кошарац: Кормакова дио сарајевске екипе која је "напаковала" санкције Шпирићу

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да америчка амбасадорка у Сарајеву Морин Кормак у својим иступима за медије није пружила никакав озбиљан доказ којим би оправдала одлуку о увођењу санкција Николи Шпирићу и његовој породици.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Према ономе што је рекла о овом случају, очигледно је да је госпођа Кормак била дио сарајевске екипе која је Шпирићу напаковала санкције. Кладио бих се да су лажне информације о Шпирићу америчкој администрацији преко Кормакове пласирали челни људи Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ", рекао је Кошарац Срни коментаришући изјаву Кормакове за Радио Слободна Европа.

Кошарац је изнио увјерење да је, уз шефове ОБА БиХ, у цијелу ову фарсу умијешан и СДС-ов министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић.

"Иста екипа одрадила је и забрану уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ, о чему још ни Мектић, ни било ко други из заједничких институција БиХ није дао никакву озбиљну информацију", подсјетио је Кошарац.

Он је рекао да Кормакова и Мектић треба да престану да вријеђају интелигенцију грађана Републике Српске и БиХ својим изјавама о наводном учешћу представника СНСД-а у коруптивним активностима.

"Они настављају да вријеђају и клевећу Шпирића и све нас из Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. Рекао сам и поновићу - као посланици опозиције нисмо имали, нити смо могли имати било какве користи од нашег политичког ангажмана. Истовремено, због коруптивних активности ухапшен је први Мектићев сарадник у Служби за послове са странцима, а и сам Мектић је предмет истраге у вези са изградњом зграде Службе за послове са странцима у вријеме док је био директор те службе. О томе Кормакова, која је Мектићев освједочени пријатељ и сарадник, не прича у јавности", остакао је Кошарац.