latinica  ћирилица
20/09/2018 |  08:10 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Приједора, Мркоњић Града, Кнежева и Фоче

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, уз мјестимично смањену видљивост због магле на поручју Приједора, Мркоњић Града, Кнежева и Фоче, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

До 23. септембра на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, локалитет кањона Тијесно, од 11.00 до 11.45 часова саобраћај ће бити потпуно обустављен ради несметаног одржавања пењачког "Дрил енд чил фестивала" и преусмјерен на путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, локалитет петља Маховљани један, измијењен је режим одвијања саобраћаја, због постављања система за наплату путарине.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због уклањања наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, а с обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Саобраћај за сва возила обустављен је на магистралном путу Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске/, због изградње канализационе мреже.

У Бањалуци ће до 23. септембра од 8.00 до 20.00 часова свакодневно бити обустављан саобраћај у Улици Петра Великог до раскрснице са Сарајевском улицом, због санације Улице Петра Великог, у насељу Чесма.

До 2. новембра радним данима од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на путном правцу Брод-Оџак, деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13, од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

И у Федерацији БиХ јутарња магла мјестимично смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста преко ријеке Врбас, саобраћај теретних возила преусмјерен је на магистрални пут преко Травника и Доњег Вакуфа, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Због радова у Хрватској, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Због асфалтирања у Црној Гори и најављених обустава саобраћаја, до 22. септембра од 9.00 до 13.00 часова не препоручује се коришћење граничног прелаза Делеуша.