latinica  ћирилица
19/09/2018 |  21:24 ⇒ 21:40 | Аутор: РТС

Марин: Нигдје као на "Маракани"!

Најискуснији фудбалер Црвене звезде Марко Марин изјавио је да је реми против Наполија (0:0) добар резултат, али и да су могли и до побједе на старту Лиге шампиона. Марин истиче да никада неће моћи да заборави атмосферу са трибина против Наполија и навео разлику у односу на најбољи амбијент у Њемачкој.

"Црвено-бијели" су у сјајној атмосфери пред више од 50.000 гледалаца на стадиону "Рајко Митић" одолили другом тиму Италије и освојили први бод у дебитантском наступу у Лиги шампиона.

-Имамо добру екипу, видјели смо да можемо да играмо са тимовима као што је Наполи. Добро смо одиграли, задовољан сам бодом, иако смо можда могли до сва три - рекао је Марин. 
Бивши њемачки репрезентативац додаје да је у финишу недостајало мирноће за побједу, прије свега приликом шанси Ричмонда Боаћија.
-Последње двије-три контре што смо имали фалиле су нам за побједу. Можда смо могли да сачекамо и да будемо стрпљивији. Шутирали са 20 метара, а могли мало да сачекамо јер је било боље позиционираних играча - самокритичан је Марин.
Марин истиче да никада неће моћи да заборави атмосферу са трибина против Наполија и навео разлику у односу на најбољи амбијент у Њемачкој – стадион Борусије из Дортмунда.
-Осјећај је феноменалан, кад сам ушао на терен "Маракане" ово никад нећу моћи да заборавим. То не може да се мјери ни са Вестфаленом, тамо једна трибина навија, а овдје читав стадион. Кад је кренула химна Лиге шампиона, ништа се није чуло сем навијача - фасциниран је синоћном атмосфером Звездин првотимац.
Дуел са Партизаном предстојећег викенда оцјенио је као важнији и од Наполија.
-Против Партизана хоћемо да покажемо да смо најбољи у Србији. Чак нам је битнији од Наполија. Сви очекују од нас побједу, али дерби је дерби и јако је опасно. Морамо да имамо пуну концентрацију - закључио је бивши везиста Челсија, Севиље и Олимпијакоса.
Црвену звезду у недјељу очекује дерби са Партизаном у Хумској, а 3. октобра гостовање код Пари Сен Жермена у Лиги шампиона.