latinica  ћирилица
19/09/2018 |  16:39 ⇒ 18:01 | Аутор: argumenti.rs

За Вукоту спремни

У "медијском тиму" Вукоте Говедарице води се мртва трка ко ће се више додворити предсједнику партије, на начин ко ће више и снажније оклеветати његовог противкандидата на овим изборима Жељку Цвијановић.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Немају план како би је Говедарица могао побиједити, јер за разлику коју Цвијановићева остварује на терену, не постоји довољно добар план. Ако већ не могу да је побиједе, бар ће да је облате, не би ли се додворили шефу странке, који ће то бити само до 8. октобра. У СДС-у се већ зна и ко ће странку преузети одмах након избора. Нетрпељивост унутар СДС-овог "медијског тима", ма шта то значило, траје од тренутка када Говедраца преузима странку од Младена Босића.

"Усташизацијом" породице Жељке Цвијановић СДС није успјела да поквари изгледе кандидаткиње СНСД-а, али је зато нанијела озбиљну штету Републици Српској, спуштајући критерије толико ниско, да је постало нормално да се у свакој следећој кампањи преврћу гробови, броје кости, узима ДНК. Све оно што бираче уопште не занима, а Републику Српску уводи у стање фашизације.

Од извора из самог СДС-а сазнајемо да је план какав се спроводи на Цвијановићевој направљен за Небојшу Радмановића и Средоју Новића, јер је СНСД до посљедњег тренутка чувао име свог кандидата. Породице ове двојице функционера СНСД-а, такође, мета су "маркетиншких магова" из СДС-а, не би ли се јавност у Републици Српској некако убиједила како је СНСД у ствари партија која окупља ни мање ни више него усташке потомке.

За потребе Вукотине кампање, ако се ово кампањом може звати, дјед Жељке Цвијановић, од путара са скромним животом и скромном пензијом, коју је уживао до смрти у миру и слози са својим комшијама, постаје монструм који коље, убија и злоставља своје комшије. Тако је од кћери српског јунака, што Цвијановићева јесте, креирана лаж о “усташкој унуци“. Тако је СДС од политичке партије постао сметљиште политичких губитника које зна све осим како да њихов кандидат у нормалној политичкој борби, у фер кампањи, побиједи.

Сама Цвијановићева је неки дан у Приједору дала прецизан опис изборног процеса казавши да кампању воде навијачи, али уткакмицу добијају играчи. Вукота Говедарица очито мањак навијача надокађује недозвољеним реквизитима међу оно мало острашћених на трибинама. Заборавио је да прије или касније он мора на терен. Ако и овога пута није смислио да побјегне, као 1994. или 1999. године.