latinica  ћирилица
19/09/2018 |  15:28 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Ђокић: Српска подржала пројекте у дистрикту са 1,25 милиона КМ

Влада Републике Српске подржала је реализацију три инфраструктурна пројекта у Брчком са 1.250.000 КМ, рекао је данас министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић након састанка са градоначелником Брчког Синишом Милићем.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је појаснио да је ријеч о изградњи дјечијег обданишта у мјесној заједници Грчица за шта је издвојено 400.000 КМ, затим изградњи и уређењу два спортска терена у вриједност 350.000 КМ, као и изградњи Спомен-дома у Грбавици за шта је још прије шест година одобрено пола милиона КМ.

"Кроз ова три пројекта сматрамо да смо у значајној мјери помогли Брчко дистрикт и јако ми је драго да сам и ја учествовао у томе, а и градоначелник Милић је показао пуну спремност на сарадњу да дође до припреме и реализације ових пројеката. Очекујем да ће Брчко сада убрзано путем својих надлежних служби радити на томе да се ови пројекти што хитније почну реализовати", рекао је Ђокић.

Ђокић је додао да је накнадно одобрено још 50.000 КМ које ће се користити за опремање просторија Дома након изградње.

Милић је изразио задовољство због посјете Ђокића и због конкретних приједлога за унапређење живота у Брчко дистрикту.

"Информисан сам да је Влада Републике Српске на иницијативу министра Ђокића одобрила средства за изградњу инфраструктурних пројеката на простору дистрикта и веома смо захвални на тој иницијативи која ће сасвим сигурно унаприједити квалитет живота у оним областима за које се Влада Републике Српске опредијелила да финансира на простору Брчко дистрикта", рекао је Милић након састанка.

Милић је додао да ће током наредних неколико дана бити разговора о реализацији ових пројеката.