latinica  ћирилица
19/09/2018 |  15:17 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

УКЦ Српске: Захвалност радницима за указано повјерење

Руководство Универзитетског клиничког центра Републике Српске захвалило је запосленима у овој установи на указаном повјерењу и подршци, који се, како наводе, огледају и у чињеници да се веома мали број радника одазвао данашњем штрајку упозорења.
Универзитетски клинички центар Републике Српске (фото: facebook.com/UKCRS) -
Универзитетски клинички центар Републике Српске (фото: facebook.com/UKCRS)

У саопштењу УКЦ-а поводом штрајка упозорења који је у здравственим установама широм Српске организовао Струковни синдикат доктора медицине, наводи се да је генерални дирекотр УКЦ-а Владо Ђајић, приликом преузимања дужности у априлу 2017. године, истакао је да ће се за права радника и њихов положај борити боље од било којег синдиката, те да је то и доказао.

"Плате са порезима и доприносима уплаћују се редовно од првог дана преузимања дужности Владе Ђајића. Такође, од маја 2018. године свим радницима се уплаћује и финансијска накнада за превоз без обзира на мјесто становања", истичу у УКЦ-у.

Из УКЦ-а подсјећају да је у суботу, 22. септембра, историјски моменат за здравство Српске - пресељење свих хируршких клиника на локацију Паприковац у савремене и врхунски опремљене просторе.

"То ће, осим најбољих услова за боравак пацијената, донијети и најбоље услове за рад нашег особља", додаје се у саопштењу.

У УКЦ-у напомињу да ова здравствена установа запошљава више од 2.700 радника и да се у њој свакодневно амбулантно збрине више од 5.000 пацијената, а болнички се лијечи више од 1.000 пацијената.