latinica  ћирилица
19/09/2018 |  14:49 ⇒ 21:00 | Аутор: СРНА

Митровић: Непријатељи Српске у прљавој кампањи јер знају да трче посљедњи круг

Савјетник предсједника Републике Српске Славко Митровић изјавио је Срни да су пред Српском 16. послијератни избори и да су сваки пут вођене предизборне кампање, али никада овако прљаве, јер је очигледно да су "непријатељи Републике Српске процијенили да трче посљедњи круг".
Славко Митровић - Фото: РТРС
Славко МитровићФото: РТРС

Митровић је рекао да није чудо што се још прије неколико година покренула машинерија против најважнијих институција Републике Српске и да су спречавање засједања Народне скупштине, напади на Владу и Полицију Републике Српске дио истог плана.

"Посебан план су припремили за ове изборе против СНСД-а и његових функционера. С обзиром на то да нису знали ко ће бити кандидат за предсједника Републике, спремали су материјале за напад на Небојшу Радмановића, Средоја Новића и Жељку Цвијановић, полазећи од чланова њихових породица. Сада јавност зна какве су бљувотине спремили, а СДС и Вукота Говедарица као кандидат за предсједника Републике Српске и званично објавили", рекао је Митровић.

Он је подсјетио да се нарочито истицао Говедарица говорећи да неће дозволити да "усташка унука" Жељка Цвијановић постане предсједница Републике Српске.

"Притом су рекли да је Пејо Марић био усташки сатник који је пљачкао и убијао Србе око Дервенте. Па су трагали за гробом у Дервенти и нудили људима новац да потврде њихове монструозне лажи и блаћење Жељке Цвијановић. Шта је истина? Дјед по мајци Жељке Цвијановић живио је у свом селу скоро до смрти 1992. године. Тај човјек зарадио је пензију радећи као путар, баш на том подручју гдје је наводно чинио злочине. Никада од стране власти која није праштала такве ствари није имао никаквих проблема. Тако је и живио слободно јер није учинио ништа због чега би се требао плашити", рекао је МитровиЋ.

Према његовим ријечима, поставља се логично питање како је могуће да неко ко проживи цијели свој људски и радни вијек на истом простору и међу истим људима, сада одједном, за потребе прљаве кампање Говедарице може бити ратни злочинац.

"Нажалост, не очекујем да ће оваква прљава кампања престати, јер они који немају никакав ни ратни нити радни стаж, немају шта друго рећи, него скривати властито дезертерство и издају српских интереса у коалицији са Бакиром Изетбеговићем", закључио је Митровић.