latinica  ћирилица
19/09/2018 |  13:46 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Избори - преломни тренутак за опстанак српског народа

Предстојећи избори у "државној заједници БиХ" су, по свему судећи, преломни тренутак Републике Српске за њен опстанак и битисање српског народа са лијеве стране Дрине, саопштило је данас Удружење "Част отаџбине".
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

Ово удружење из Београда поручило је да жеља за влашћу не смије бити довољан разлог за издају отаџбине и критиковало "морбидност" предизборних порука Савеза за побједу, оцијенивши да је "погубна за покољења која долазе".

Они сматрају да је неприхватљиво причати о враћању Српске народу, при томе улазећи у теме о породици и карактеру било кога.

У Удружењу истичу да је познато да ментори сматрају да се Срби морају третирати као заостали како би заборавили све - од историје, вјере, до колосалних резултата, како на бојним пољима, тако и у области науке, умјетности, знања и великих свјетских достигнућа.

"Међутим, ми знамо да смо народ великих снова и немогућих дјела које претварамо у јаву, не требају нам рекламни спотови да бисмо то сазнали. Такође, знамо да се чојство и јунаштво не стичу послије битке, зато је неопходно застати и размислити, да се не би кајала покољења", наводи се у саопштењу.

У Удружењу оцјењују да је у изборном опредјељивању потребно узети у обзир дјела, резултате и приоритете, а не празне ријечи.

"Поштујући славни пут предака, наш је избор пријатељство са Србијом и Русијом, ка свијетлој будућности и сну самосталне Републике Српске, јер ми остварујемо своје снове, доносећи самосталне одлуке на које покољења буду поносна", поручили су из Удружења "Част отаџбине".