latinica  ћирилица
19/09/2018 |  12:31 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Политике Владе усклађене са програмом економских реформи

Политике Владе Републике Српске у потпуности су усклађене са циљевима и мјерама из Писма намјере и Програма економских реформи, истакли су данас на састанку у Бањалуци са министром финансија Српске Зораном Тегелтијом представници Међународног монетарног фонда, који су изразили задовољство оствареним резултатима.
Састанак са ММФ-ом - Фото: РТРС
Састанак са ММФ-омФото: РТРС

Тегелтија је делегацији ММФ-а данас представио планове Владе Српске у вези са реализацијом политика до краја године, те планове у вези са динамиком усвајања Буџета и Програма економских реформи Републике Српске за наредну годину.

Он је упознао делегацију ММФ-а о макроекономским кретањима и фискалним показатељима за осам мјесеци године, те са досадашњом реализацијом политика Владе Републике Српске у текућој години, саопштено је из ресорног министарства.

С обзиром да је основни циљ данашње посјете делегације ММФ-а било представљање новоименованог шефа Мисије ММФ-а за БиХ Мартина Петрија, Тегелтија је захвалио Надиму Илахију за сву помоћ и стрпљење које је имао као шеф Мисије ММФ-а за БиХ, посебно имајући у виду економске, фискалне и политичке изазове са којима се БиХ сусретала у претходном периоду.

У делегацији ММФ-а био је и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.