latinica  ћирилица
18/09/2018 |  13:58 ⇒ 22:42 | Аутор: СРНА

"Драган Лукач је био и остао српски херој и патриота"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је српски херој и патриота који се борио и дан данас се бори за очување Републике Српске, истиче се у саопштењу Координације удружења елитних јединица Војске Републике Српске достављеном Срни.
ВРС - Фото: РТРС
ВРСФото: РТРС

Поводом изјаве Давора Драгичевића за федералне медије да је министар Лукач, како каже, ратни злочинац, из ове координације наглашавају да је Драган Лукач херој и борац чија је ратна, као и поратна прошлост апсолутно чиста, те да је био примјер часног српског борца.

"У његовој ратној биографији нема мрље. Драган Лукач је био наш саобрац који је заједно са нама бранио српски народ, српску нејач и српска вјековна огњишта и који је као млад борац седам пута рањаван, чије посљедице осјети и дан данас", истиче се у саопштењу које су подржали "Бели вукови" са Пала, Гарда Шековићи, "Вукови са Дрине" Зворник, "Пантери" Бијељина, Јединица "Манда" из Угљевика, Специјална јединица "Пеша" Брчко и "Вукови са Вучијака" Прњавор.

Из Координације удружења елитних јединица Војске Републике Српске поручују да је сваки напад на њиховог саборца и хероја, као што посљедњих година не престаје напад на њиховог саборца а данас министра унутрашњих послова Драгана Лукача и МУП Српске - напад на отаџбину за коју су се, како истичу, грчевито борили, а многи од њих дали своје животе и дијелове тијела.

"С тога, свима поручујемо, па тако и Давору Драгичевићу, чију бол у потпуности разумијемо, да не можемо и нећемо дозволити да се без аргумената блате они који су учествовали у стварању Републике Српске", наглашавају припадници ових елитних јединица које су дјеловале у саставу некадашње Војске Републике Српске.

Сваку пријетњу на урушавање Републике Српске, ударе и нападе на њене институције, као и часне и поштене представнике Српске, као што је министар унутрашњих послова Драган Лукач, поручују из Координације удружења елитних јединица Војске Републике Српске, браниће као што су бранили Републику Српску у протеклом отаџбинском рату.