latinica  ћирилица
18/09/2018 |  11:45 ⇒ 12:26 | Аутор: СРНА

Сарајево- Увећани коефицијенти здравственим радницима

Влада Кантона Сарајево усвојила је данас одлуке о увећању коефицијената докторима медицине и стоматологије, као и свим запосленим у области здравства, и тиме испунила захтјеве Синдиката доктора медицине и стоматологије и Синдиката радника у здравству сарајевског кантона.

Овим су створени сви услови за окончање штрајка здравствених радника у Кантону Сарајево који је почео 5. септембра.

На ванредној сједници усвојена је Одлука о увећању коефицијената сложености послова за све три групе занимања доктора медицине и стоматологије за додатних 0,4, а у складу са чланом 67. Колективног уговора о правима и обавезама послодаваца и радника у дјелатности доктора медицине и стоматологије на територији Кантона Сарајево.

Ово увећање ће се примјењивати од 1. септембра и трајаће до истека важења овог Колективног уговора, преносе федерални медији.

Влада је донијела и Одлуку о давању сагласности на измјене и допуну Колективног уговора о правима и обавезама послодаваца и радника у области здравства за подручје Кантона Сарајево којим ће се измијенити члан 33. овог уговора с циљем повећања коефицијента сложености за додатних 0,3 свим запосленим у области здравства.

Истом одлуком је овлаштен кантонални премијер Адем Зољ да потпише Измјене и допуне Колективног уговора о правима и обавезама послодаваца и радника у области здравства за подручје Кантона Сарајево.