latinica  ћирилица
18/09/2018 |  08:36 ⇒ 14:04 | Аутор: РТС

Словенци без пласмана на СП, Хрвати близу истог исхода!

Кошаркашка репрезентација Словеније поражена је у Стожицама од Турске резултатом 86:77 и тако практично изгубила све шансе за пласман на Свјетско првенство у Кини 2019! Нови пораз "НБА" Хрватске, овога пута у Пољској.
Пољска - Хрватска (Фото: FIBA.com) -
Пољска - Хрватска (Фото: FIBA.com)

То значи да послије највећег успјеха у историји о освајања европске титуле прошле године у Истанбулу, "змајчеки" неће наступити на првом наредном великом такмичењу!

Без селектора Игора Кокошкова и важних играча из Истанбула - браће Драгић, Дончића, Препелича и Блажича, Словенци су у Љубљани доживјели шести пораз и дефинитивно се опростили од пута у Кину.

Вилбекин је био најбољи актер меча и кључни играч за Турску са 22 поена, уз најефикаснијег Коркмаза (24). Код европских првака Рендолф најбољи са 24.

Словенија има двије побједе и шест пораза и посљедња је иза Украјине (4-4), Црне Горе (4-4). Трећепласирана је Летонија са скором 5-3, а првопласирана је Шпанија са само једним поразом и седам побједа.

У веома тешкој ситуацији је и Хрватска, која је као гост поражена у Пољској са 79:74.

Богдановић је био најбољи нкод "коцкастих" са 22 поена, док је код Пољака Вачински био најбољи са 21.

Треба истаћи да су Хрвати овог септембра играли у најјачем могућем саставу, са НБА играчима, али да им ни то није помогло да задрже контролу над својом судбином у квалификацијама за Свјетско првенство.