latinica  ћирилица
17/09/2018 |  17:47 | Аутор: РТРС

Црвена звезда и Борац: Сарадња за љепшу будућност

Иако вријеме на "Маракани" ових дана има велику вриједност, то није спријечило челнике Црвене звезде да у срдачном разговору са предсједником ФК Борац Вицом Зељковићем учврсте и онако добре односе ова два клуба.
Звездан Терзић, Вицо Зељковић, Драган Џајић - Фото: РТРС
Звездан Терзић, Вицо Зељковић, Драган ЏајићФото: РТРС

Борац је у "Љутици Богдана" примљен на највишем нивоу, од генералног директора Звездана Терзића, па до почасног предсједника Драгана Џајића, а ту је био и тренер Владан Милојевић који ће за нешто више од 24 часа повести Звезду у бој против Наполија у Лиги шампиона.

-Борац увијек има у Звезди пријатеља, и више од тога! И у тешким и у добрим временима, јер када помислите на Бањалуку, барем мени прва асоцијација јесте Борац, па лијепе жене и ћевапи! У наредном периоду видјећемо како ћемо то све подићи на један виши ниво, и кренути у реализацију договорених пројеката. Знамо какав статус има Звезда у Бањалуци и Републици Српској, и баш због тога сарадња с Борцем нам је од изузетног значаја - поручо је Звездан Терзић.
Легендарни Драган Џајић у разним етапама често се сусретао с Борцем и Бањалуком.
-Ја с Борцем "ратујем" и "другујем" више од пола вијека! Било је ту свега, "слатких" побједа и "горких" пораза, али увијек смо се поштовали. Такав је статут изграђен између клубова, и он увијек лебди у ваздуху, без обзира на тренутни квалитет, или лигу у којој игра Борац. Знам само једно, кад дођу наши златни дани, онда њих нема без јаке Звезде и јаког Борца, то нам је и историја показала - јасно је рекао Драган Џајић.

Вицо Зељковић се захвалио на гостопримству и пожелио је Звезди пуно успјеха у Лиги шампиона, али и зажелио да "црвено-бијели" тим што прије види у Бањалуци.
-Прво бих Вам честитао на успјеху, и повратку фудбалске Европе на “Маракану“. Ево, прошло је 27 година од последњег великог плеса Звезде на овом стадиону и чувене утакмице са Бајерном. Испред ФК Борац, у своје име, али и огромне армије навијача коју имате у Републици Српској желим вам да достојно презентујете српски фудбал, јер дио тог идентитета смо онда и ми! Данас је лако причати о Звезди, јер успјех за успјехом стиже, а са успјесима и милиони без којих данас фудбал не може да функционише, али прије неколико година није било тако, изузев визије господина Терзића и његовог тима није било готово ништа осим дугова! У сличној ситуацији налази се данас и Борац, као бренд Бањалуке, али и највећи клуб Републике Српске, којем су насушно потребни успјеси, можда у првом тренутку не тако велики и мегаломански као Звездини, али морате знати да ни Бањалука не трпи просјек. Или си најбољи, али те нема нигдје! Зато и јесмо овдје да учимо, видимо, прекопирамо све оно добро што је урађено у Црвеној звезди, како би и ми ускоро били дио те толико жељене европске фудбалске приче. У том смислу видим и нашу будућу сарадњу, од размјене тренера, омладинске школе, па до евентуланих погледа и на сениорски тим, јер ми немамо ништа против да најбољи фудбалери Борца сутра носе прво дрес Звезде, а тек послије неког европског великана - поручио је Зељковић, који ће бити гост Црвене Звезде на сутрашњој утакмици са Наполијем.