latinica  ћирилица
16/09/2018 |  16:32 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

СРПСКА ОПЕН: Ђанеси побједник!

Италијан Алесандро Ђанеси побједник је АТП челенџера Српска опен! Он је у финалу послије велике борбе која је трајала преко три часа савладао Карлоса Берлока из Аргентине са 2:1. По сетовима је било 6:7, 6:4, 6:4.

Овим тријумфом Ђанеси је поред пехара зарадио и 12.250 евра, али и 100 АТП бодова, па би на новој листи италијан требао да буде око 175. позиције.

Предсједник Организационог одбора АТП челенџ турнира Српска опен Драшко Милиновић уручио је пехар побједнику Алесандру Ђанесију.

-Драго ми је што сам у финалу имао тако велико тениско име, као што је Калрос Берлок, а задовољство је још веће када знате да сте побиједили. Ово је невјероватна седмица иза мене, и свакако највећи успјех у досадашњој каријери. Трофеј у Бањалуци биће ми подстрек за неке нове изазове - поручио је Ђанеси, побједник бањалучког челенџера.

И поред пораза Карлос Берлок није имао претјераног разлога за незадовољство.

-Прије свега срећан сам због Алесандра. Невјероватна седмица је и за мене. Хвала свима, у Бањалуци сам се осјећао као код куће.

Лана Поповић, директорица АТП челенџер турнира Српска опен поручила је да је још један успјешно одрађенин посао иза свих оних који су стајали иза ове смотре.

-Имали смо одличан турнир, веома занимљиве и квалитетне мечеве, и по први пут како се игра турнир, да нити један меч није прекинут због кише. И у овим тренуцима сјећамо се пионира овог турнира Мише Радаковића, који да може да нас види данас, био би и те како поносан на све ово што смо имали у Бањалуци у преотеклих 10 дана. Већ сада припремамо се за “Српска опен 2019”, када ћемо прославити пунољетство турнира.

Меч је трајао три часа и 15 минута, и публика је заиста имала шта да види. Први сет понудио је доста узбуђења. Берлок је, чинило се имао све у својим рукама, предност 5:4, сервис, двије сет лопте, али Ђанеси све то спашава и прави брејк, који сет одводи у тај брек. Аргентинац има чвршће живце и тај дио игре добија са 7:5 за почетно водство у сетовима. Добро је кренуо Берлок и у наставак меча, али ипак, слиједи преокрет. Италијан добија три узастопна гема, и прелама други сет у своју корист са 6:4.

Трећи сет креће офанзивом Ђанесија, који одмах прави брајк, и чува предност, (3:1, 4:2), а посебно је био важан шести гем који је трајао више од 10 минута, и у којем је успио да спасе чак шест брејк лопти. До краја меча и побједе ние било већих узбуђења, Италијан је крај меча дочекао високо подигнутих руку.