latinica  ћирилица
14/09/2018 |  14:11 ⇒ 14:17 | Аутор: dnevni avaz

Због клевете Мектић мора платити Тадићевој 3.000 КМ

Општински суд у Сарајеву наредио је министру безбједности БиХ Драгану Мектићу да због клевете мора исплатити в. д. главне тужитељке Гордани Тадић 3.000 марака с урачунатим каматама, почевши од 11. августа прошле године, сазнаје “Аваз“.
Пресуда - Фото: илустрација
ПресудаФото: илустрација

Мектић је дужан Тадићевој надокнадити и трошкове парничног поступка у износу од 1.109.05 КМ, али и јавну изреку ове пресуде на Радио-телевизији БиХ у емисији Дневник 2, након што она буде правомоћна.

Тадићеву је овом поступку заступао сарајевски адвокат Сенад Пизовић, а тужба је поднесена 11. августа прошле године због низа неистина које је 17. јула 2017. на прес-конференцији министар Мектић изнио на њен рачун.

Главна тужитељка је након Мектићевих неистина прошле године од Високог судског и тужилачког савјет БиХ (ВСТВ) и Савјета министара БиХ тражила да предузму све мјере и радње с циљем њене заштите као носиоца правосудне функције и вршиоца дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва БиХ прошле године је такође речено да су сви Мектићеви наводи неосновани и апсолутно неистинити и усмјерени на њену личну и професионалну дискредитацију.