latinica  ћирилица
14/09/2018 |  10:53 ⇒ 18:44 | Аутор: СРНА

Завршена кружна раскрсница у Алеји Светог Саве

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић обишао је данас новоизграђени кружни ток на споју Алеје Светог Саве и Гундулићеве улице код Адико банке, који је завршен десетак дана прије рока и чија је вриједност радова око 260.000 КМ.

"Вријеме доласка са врха Старчевице до центра града, до зграде Народне скупштине сада може да се скрати за двије трећине", рекао је Радојичић новинарима и додао да то значи смањење гужви у граду, бржи саобраћај и да је то еколошки, односно са становишта заштите животне средине повољније.

Градоначелник је навео да је ово важна саобраћајница, која се налази на споју западног и источног транзита, и омогућава прилаз центру града, на којој је са ранијим семафорима било доста застоја.

Према његовим ријечима, остало је аутобуско стајалиште код хотела "Крајина", једно је измјештено у Алеју Светог Саве и треће је на правцу према дворани "Борик".

Он каже да се наставља изградња кружних токова, те да је сљедећи код новог Делта шопинг мола, гдје се очекује да предузеће "Путеви Републике Српске" заврше тендер и да извођач почне са радовима.

"Након тога очекујемо расписивање тендера за кружни ток у насељу Лауш код ресторана `Сирано` и до краја године, оптимистичан нам је план, још један тендер за кружни ток изнад објекта Полицијске управе Бањалука и Окружног суда у Улици Исаије Митровића, јер је ту потребно завршити регулациони план", каже Радојичић и подсјетио да су ове године изграђене четири кружне раскрснице.

Извођач радова је предузеће "Козарапутеви", а директор овог предузећа Дејан Гаковић захвалио је Градској управи на указаном повјерењу и додао да ће новоизграђена кружна раскрсница допринијети бољој функционалности саобраћаја и да ће бити мање гужве, што се и очекивало од једног оваквог пројекта.

Пропусна моћ новоизграђене кружне раскрснице биће 20.000 возила на дан.