latinica  ћирилица
13/09/2018 |  16:01 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

Бањалука: У Пословну зону Рамићи уложено три милиона КМ (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас градилиште нове фабрике Елас металекспорта и предузећа за производњу лифтова Три бест у Пословној зони Рамићи у којој је град Бањалука до сада уложио три милиона КМ у развој инфраструктуре.
Радојичић посјетио Пословну зону Рамићи - Фото: СРНА
Радојичић посјетио Пословну зону РамићиФото: СРНА

Радојичић је рекао да у Пословној зони ради 14 пословних субјеката који укупно запошљавају нешто мање од 1.000 радника, а у самој зони стотињак.

Он је најавио проширење индустријске зоне куповином сусједних парцела, те припрему друге пословне зоне Јелшинград за коју би до краја године требало да буде урађен концепт, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Бањалуке нагласио је да је један од циљева актуелне администрације већи број субјеката у реалном сектору, прије свега у прерађивачкој индустрији.

Бранко Ђуђић из предузећа Три бест, које је прије шест година започело пословне активности у простору Пословне зоне, изразио је задовољство условима и урађеном инфраструктуром.

У Пословној зони Рамићи инвеститорима се нуди и велика производна хала са припадајућим земљиштем и електро-машинском опремом, процијењене вриједности око седам милиона КМ.