latinica  ћирилица
12/09/2018 |  18:28 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Рекордна туристичка година у Требињу

Рекордна туристичка година у Требињу! У првих седам мјесеци ове године, град је посјетило више од 50.000 туриста из 86 земаља, а сезона још увелико траје.

Ни прилично нестабилно вријеме током љета није утицало на туристичку сезону у Требињу. Резултати у првих седам мјесеци најбољи до сада. Статистике су најбољи показатељи.

"Имали смо око 40 одсто више регистрованих ноћења него за седам мјесеци 2017. године или поређења ради, у првих седам мјесеци 2018., имали смо више ноћења него за цијелу 2016. годину. Углавном се ту ради о туристима из Турске, Србије, Црне Горе, Грчке...", рекао је директор ТО Требиње Марко Радић.

Незаобилазни и све чешћи гости Требиња су и Руси и Украјинци. Они са којима смо разговарали први пут су у посјети Требињу и сви су одушевљени и градом и људима.

Туристичка понуда сваке године је богатија. Посебно је обогаћују садржаји које пружа град сунца. И смјештајних капацитета за бројне туристе, за сада, има довољно.

"Сезона је била добра... С обзиром на то да у Требињу из године у годину долази до пораста броја хотела и смјештајних капацитета, самим тим се повећава и број туриста", каже рецепционар хотела Драган Хамовић.

Посебно задовољни туристички водичи. Кажу ове године већи број туриста, значајнија посјета, више посла и боља зарада.

"У актуелној сезони много гостију индивидуалаца, а очекујемо и већи број гостију који долазе организовано преко туристичких агенција. Требиње постаје туристичка атракција, првенствено због амбијента, наслијеђа, лијепе природе, добре хране, добрих домаћина, лијепих жена", наводи туристички водич Марко Ћапин.

На туристичким мапама Европе, али и свијета, Требиње је заузело своју позицију коју туристи који дођу овдје само још више учвршћују.

Утисци које понесу из овог града утичу на то да сваке године неко од њихових породица и пријатеља стигне на југ Српске да се увјери у све оно што су о овом граду чули.