latinica  ћирилица
12/09/2018 |  07:47 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Српска опен- Трећи дан такмичења

На џеленџеру Српска опен данас су одиграна четири меча осмине финала. У конкуренцији дублова тандем Мартин - Подлипник први је обезбиједио мјесто у полуфиналу.
Српска опен, Бања Лука 2018. -
Српска опен, Бања Лука 2018.

У најзанимљивијем мечу дана, други носилац Шпанац Пабло Андухар био је бољи од земљака Бернабеа Запата Миралеса са 2:0. По сетовим а је било 6:4, 7:5.

Данијел Химено Травер, некада 48. тенисер свијета, који је тренутно на 158. мјесту АТП листе, оправдао је улогу фаворита у шпанском окршају против Рикарда Охеде Ларе и пласирао се у четвртфинале бањалучког турнира.

Химено Травер славио је 2:0 за нешто мање од 90 минута игре, а по сетовима је било 6:4, 6:2 .

- Знао сам да ћу имати тежак посао, јер ја и мој данашњи противник имамо истог тренера и тренирамо заједно. Иако се добро познајемо, успио сам да га надмудрим и побиједим. Меч је на почетку био необичан са доста одузимања сервиса на обје стране, али ја сам се боље привикао на услове игре. У другом сету играо сам како знам и могу и задовољан сам - рекао је Химено Травер.

Овај 33-годишњи Шпанац ће у полуфиналу играти против 22-годишњег Жоана Татлоа. Француз је са 6:3, 6:4 побиједио Бугарина Александра Лазова.

- Ово је важна побједа за мене и драго ми је што сам играо добро. Посебно сам био добар у важним поенима, што је још један плус. Стигао сам до четвртфинала и сада више нема лаких противника и мечева. Наредни меч је у петак и имам времена да се добро одморим и припремим да одиграм што боље - рекао је Татло.

Преостала два пара четвртфинала биће познати сутра. Програм почиње у 11 часова, а парови су Белучи - Григелис, Кузманов - Ђианези и Лондеро - Кориа.

У четвртак ће бити одиграна и два меча у конкуренцији дублова.