latinica  ћирилица
21/08/2018 |  18:58 ⇒ 19:02 | Аутор: СРНА

У септембру осми Сајам привреде, пољопривреде и туризма у Козарској Дубици

Под покровитељством предсједника Републике Српске, Владе Српске, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и начелника Козарске Дубице у септембру ће бити одржан осми Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма "Козарска Дубица 2018".
Козарска Дубица - Сајам плакат - Фото: СРНА
Козарска Дубица - Сајам плакатФото: СРНА

Сајам ће бити одржан 28. и 29. септембра у комплексу Спортске дворане у Козарској Дубици, у организацији "РС консалтинг енд трејд" Бањалука, док су суорганизатори општина Козарска Дубица и Подручна Привредна комора Бањалука.

Манифестација ће окупити бројне домаће и стране привредне субјекте, економске стручњаке, чланове регионалних и државних привредних комора, градоначелнике и начелнике градова Републике Српске, БиХ, званичне представнике пријатељских градова, као и домаће званичнике и иностране допломате, најавили су организатори.

Регионални сајам привреде од оснивања биљежи константан раст броја излагача из свих привредних области, са намјером да се у наредним годинама специјализује на излагаче из области електричне енергије, грађевинарства, пољопривреде, пословних зона као инвестиционих потенцијала регије и туризма.

Централне теме Сајма за 2018. годину су инвестициони пројекти енергетског сектора и сектора рударства, као и "зелене инвестиције", регионални енергетски пројекти путем регионалне сарадње, регионално напредовање, пословни састанци компанија цијелог региона и сарадња по моделу јавно-приватно партнерство.

Сајамске теме биће и обновљиви извори енергије и убрзани развој тржишта енергије из биомасе, али и енергетска ефикасност, као и нови приступ проблематици финансирања пројеката и ЕСКО уговори.

Паралелно са овим сајмом биће одржан сајам пољопривреде на коме ће се излагачи, пољопривредни произвођачи и локалне заједнице упознати о тренутним пројектима и доступним средствима за развој аграра и пољопривреде као гране привреде уопште.

Предвиђени су и актуелни стручни пратећи и конференцијски програми, уз могућност учешћа излагача на тему развоја пословних зона и привлачења инвестиција у локалне заједнице бањалучке регије.

Медијски покровитељ 8. Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма "Козарска Дубица 2018" је ЈП Центар за информисање и културу Козарска Дубица.