latinica  ћирилица
21/08/2018 |  17:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Томашевић: Грег Поповић одушевљен Каленић пијацом

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србиј Дејан Томашевић изјавио је да је НБА камп "Кошарка без граница" још једном потврдио да је Београд сјајан домаћин великих спортских догађаја.
Дејан Томашевић (фото: www.frodo.at) -
Дејан Томашевић (фото: www.frodo.at)

"Чуо сам небројено пута од наших гостију да је ово најуспјешнији и најбоље организован камп до сада, са највећим бројем великих имена. На сваки "BWB" камп дође највише пет бивших и садашњих кошаркаша или кошаркашица, а овдје смо имали око 30. За КСС је било важно да ради на једном пројекту са НБА и Фиба, да научи нешто ново и послије свега можемо да будемо поносни", изјавио је Томашевић.
 
Са стране НБА лиге преко 50 људи је учествовало у организацији, не рачунајући тренере и играче.

"То је одлично организована екипа људи. Довољан примјер колико воде рачуна о најситнијим детаљима је да је седморо њих било задужено само за распакивање робе коју су послали у кутијама, а то су патике, дресови, мајице, лопте. Добијали смо од 30 до 50 мејлова дневно везано за меније у ресторанима, за вечере и ручкове. У припреми кампа људи из НБА су долазили по неколико пута у Београд, боравили су овдје и по неколико дана и сваки пут су били све увјеренији да ће то бити добар догађај".

На адресу КСС, ипак, нису стизали никакви посебни захтеви за госте из НБА, попут Грега Поповића, Герија Хериса, Френка Каминског, Попаја Џонса..

"Одлика свих великих људи је да су прилично скромни и да стоје чврсто на земљи. Вјероватно највеће име, поред наших играча, је Грег Поповић, који је заиста велики пријатељ са Жарком Паспаљем. Кад год је у Београду воли да види ствари које занимају обичан свијет, обиђе музеје, да види пијаце. Управо је Паља био његов добар домаћин, па су обишли музеје, али је такође био на Каленић пијаци и на њега је то оставило највећи утисак", истакао је Томашевић.