latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:36 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Реаговања на изјаву Бранислава Бореновића

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић сматра да, послије изјаве предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "да од случаја Давида Драгичевића зависи и судбина Републике Српске", нико више нема разлога да сумња да су догађаји на Тргу Крајине у Бањалуци очигледан политички пројекат.

"Послије овакве изјаве господина Бореновића Република Српска као озбиљан институционални ентитет не смије више да се брука и мора наћи одговор на ове догађаје", рекао је Вукотић Срни.

Коментаришући Бореновићев став, Вукотић је истакао да ниједан појединац не може бити важнији од Републике и да од ње није био важнији ниједан погинули борац Војске Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су републичке институције спремне да распишу новчану награду за оне који доставе информације о страдању Давида Драгичевића, уколико би то помогло да тај случај буде ријешен.

Предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић упитао је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "од чега зависи постојање такозване БиХ која је настала на геноциду над српским народом, ако судбина Републике Српске зависи од случаја несрећно страдалог младића Давида Драгичевића".

Он је као чисту глупост оцијенио изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "да од случаја Давида Драгичевића зависи и судбина Републике Српске".

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина сматра да је очигледно да је "случај Драгичевић" већ одавно попримио политичке конотације и да га неки људи злоупотребљавају правећи краткорочни политички профит, што не може да им служи на част.