latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:30 ⇒ 15:47 | Аутор: СРНА

Талић: Немјерљив допринос развоју културе

Предсједник Скупштине Бањалуке Зоран Талић разговарао је данас са учесницима Арт-колоније "Крупа на Врбасу", истичући немјерљив допринос ове колоније развоју културе у Бањалуци и Републици Српској.
Зоран Талић са учесницима Арт-колоније "Крупа на Врбасу" - Фото: РТВ Слобомир
Зоран Талић са учесницима Арт-колоније "Крупа на Врбасу"Фото: РТВ Слобомир

Талић је поручио да ће Град Бањалука у оквиру својих могућности увијек подржавати рад колоније, чија дјела красе просторије Градске управе, међу којима је и биста првог бана Врбаске бановине Светислава Тисе Милосављевића.

"Са градоначелником Бањалуке и начелником градског Одјељења за културу разговораћу о томе да и ми позовемо умјетнике из партнерских градова да се придруже овој колонији", рекао је Талић новинарима.

Он је подсјетио да је Град Бањалука усвојио Стратегију развоја културе и да је веома значајна кандидатура Бањалуке за европску пријестоницу културе.

Иницијатор обнављања колоније је академски вајар Душан Пашић, који је захвалио Талићу за подршку умјетницима, али и интересовање за дјела која настају у Арт-колонији.

Академски сликар Бранко Никитовић изразио је задовољство због Пашићевог позива за учешће у овој колонији.

"Годинама организујем ликовно саборовање у Вишеграду на које ми долазе колеге из Бањалуке и ти догађаји представљају наше огледало и душу", рекао је Никитовић.

Арт-колонија "Крупа на Врбасу" која је окупила академске вајаре, сликаре и графичаре трајаће до 25. августа.