latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:19 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Кошарац: Бореновић и Мектић потврђују да постоји план изазивања хаоса и немира

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је Драган Мектић својим поступцима и изјавама, којима загађује јавност у Републици Српској, апсолутно оправдао титулу "министра безвезности".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Он свакога дана демантује сам себе јер до подне мисли једно, а поподне друго. То је особина оних који служе породици Изетбеговић, што је кључни задатак министра ` безвезности` Драгана Мектића", поручио је Кошарац.

Он је упозорио на то да Мектић и "Бакиров оперативни штаб за мигранте" немају право да доносе било какву одлуку о упућивању припадника полиције Федерације БиХ на територију Републике Српске.

"Мектић је директан саучесник покушаја Бакира Изетбеговића да се мигрантска криза злоупотријеби у функцији рушења надлежности МУП-а Републике Српске", рекао је Кошарац.

Он је нагласио да постоје врло поуздане информације да су људи око Мектића у Министарству безбједности у Савјету министара умијешани у намерно изазивање мигрантске кризе.

"Предсједник, Влада и МУП Републике Српске на вријеме су реаговали и спријечили намјеру власти у Сарајеву да мигранте смјештају на нашој територији. Сада се иде корак даље јер Бакир Изетбеговић мигрантску кризу покушава да искористи за рушење надлежности МУП-а Републике Српске, у чему је Мектић извршилац радова", упозорио је Кошарац.

Он је додао да функционери "Савеза за поразе" настављају и са политичком злоупотребом случаја "Драгичевић".

"Изјаве Бранислава Бореновића и Драгана Мектића потврђују да постоји план да се, непосредно уочи избора, овај случај искористи за изазивање хаоса и немира, као и напада на институције Републике Српске. Они знају да губе изборе и у стварању хаоса виде једину шансу да опстану на политичкој сцени", закључио је Кошарац.