latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:13 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Дервента: Почела изградња терена са вјештачком подлогом

На помоћном терену Фудбалског клуба "Текстилац" Дервента данас је почела изградња терена са вјештачком подлогом вриједног 450.000 КМ.
Дервента - инфраструктура - Фото: СРНА
Дервента - инфраструктураФото: СРНА

Начелник општине Дервента Милорад Симић рекао је да је Влада Републике Српске обезбиједила 250.000 КМ, те да ће остатак новца обезбиједити руководство ФК "Текстилац".

Он је подсјетио да је раније спроведена и акција "Квадрат за будућност" у којој је сакупљан новац за изградњу терена са вјештачком подлогом, те да ће акција бити настављена.

Предсједник Скупштине ФК "Текстилац" Бојко Гатарић захвалио је Влади Републике Српске, локалној заједници, суграђанима који су до сада учествовали у прикупљању новца, као и свима који су од почетка вјеровали у реализацију пројекта.

"Наредне године обиљежавамо и 100 година постојања Клуба и ово ће бити диван поклон за јубилеј", истакао је Гатарић.

Пројектант Тихомир Томинчић навео је да ће се на овом терену површине око 7.000 метара квадратних, моћи играти и прволигашке утакмице.

"Терен ће бити дужине 100 и ширине 64 метра, а тренутно вршимо припремне радове, након чега ће се радити трослојна дренажа и насип. На припремљену подлогу поставиће се вјештачка подлога са дужином власи од шест милиметара, а након тога и ограда", појаснио је Томинчић.

Радови на изградњи терена са вјештачком подлогом требало би да буду завршени током наредна два мјесеца.