latinica  ћирилица
20/08/2018 |  16:26 ⇒ 16:28 | Аутор: СРНА

Пожар изнад Будве далеко од насељених подручја

Пожар на Паштровачкој гори изнад Будве далеко је од насељених подручја, али с обзиром на могућност ширења и потенцијалне опасности у гашење су укључени и авиони Директората црногорског Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације.
Пожар на Паштровачкој гори (Фото: Gov.me) -
Пожар на Паштровачкој гори (Фото: Gov.me)

Из тог директората је саопштено да је пожар на неприступачном терену па су на захтјев Службе заштите и спасавања Будве ангажована три авиона за гашење пожара.

"Пожар је тренутно релативно далеко од насељених подручја. Њиме је захваћено ниско растиње и жбуње, али с обзиром на могућност ширења и потенцијалне опасности, авиони су се укључили у гашење и ова активност је у току", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је Директорат у сталној комуникацији са Службом заштите и спасавања Будва, прати стање на терену и да ће у складу са развојем ситуације предузимати одговарајуће мјере и радње.

Противпожарни авиони Директората за ванредне ситуације током августа били су ангажовани на гашењу пожара на подручју Бара, Подгорице и Даниловграда, наводи се у саопштењу.