latinica  ћирилица
20/08/2018 |  15:26 | Аутор: СРНА

Гранична полиција БиХ: Ухапшено 10 лица

На Међународном аеродрому Сарајево, на лету из Дубаија ухапшене су држављанке Авганистана П.Ф. /28/ и Х.П. /27/ због кривичног дјела фалсификовање исправе.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Приликом пасошке контроле службеници Граничне полиције Аеродром Сарајево код њих су открили фалсификоване путне исправе Турске којима су имале намјеруда уђу у БиХ.

Оне су предате кантоналном тужиоцу у Сарајеву, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице Граничне полиције Каменско ухапсили су лице чији су иницијали М.Н. /37/, а контролом је утврђено да га потражује Општински суд у Ливну због кривичног дјела отуђење туђе ствари.

Лице М.Н. контролисано је јуче приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Каменско. Утврђено је да је ухапшени држављанин БиХ и Хрватске и предат је службеницима Судске полиције Ливно.

Припадници Јединице Граничне полиције Зворник у суботу, 18. августа, приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Скелани ухапсили су држављанина Србије, чији су иницијали С.К. /25/ јер га потражује Интерпол Беч због кривичног дјела неовлаштена трговина дрогом.

Службеници Јединице Граничне полиције Бијељина на граничном прелазу Рача приликом изласка из БиХ ухапсили су лице чији су иницијали Н.Н. /40/ јер је утврђено да тог држављанина Србије потражује Интерпол Беч због кривичног дјела тешка крађа.

Држављани Србије предати су службеницима Судске полиције Суда БиХ, наведено је у саопштењу.


Службеници Јединице Граничне полиције Изачић 18. августа ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали М.Д. /37/ јер је утврђено да га потражује Општински суд у Зеници због кривичног дјела тешка крађа.

Ово лице, које је ухапшено приликом уласка у БиХ, предато је службеницима Судске полиције Бихаћ.

Исти дан на Граничном прелазу Брод приликом изласка из БиХ ухапшен је држављанин БиХ А.Ш./48/.

У саопштењу се додаје да ухапшеног потражује Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона због кривичног дјела избјегавање издржавања, а предат је припадницима Судске полиције Оџак.

Припадници Граничне полиције БиХ су у петак, 17. августа, ухапсили три особе на граничним прелазима.

На прелазу Увац ухапшен је држављанин Србије због кривичног дјела утаја, на прелазу Попови држављанин БиХ због кривичног дјела угрожавање безбједности и на прелазу Рача држављанин Србије због кривичног дјела тешка крађа, наведено је у саопштењу Граничне полиције.