latinica  ћирилица
19/08/2018 |  13:27 ⇒ 20/08/2018 | 08:31 | Аутор: СРНА

Аутопут Бањалука - Добој једна од великих радних побједа Српске (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће пуштањем у саобраћај дионице аутопута од Хрваћана до Прњавора крајем септембра или у првим данима октобра бити остварена једна од великих радних побједа Српске, јер ће тиме бити завршена изградња аутопута Бањалука-Добој.

- Република Српска ће с овим аутопутем имати 120 километара аутопута. Сви тежимо ка бољем и успјешнијем, а Прњавор ће изградњом аутопута добити и једну од најфреквентнијих и најразвијенијих индустријских зона - рекао је Додик новинарима на Вучијаку код Прњавора.

Према његовим ријечима, завршетак изградње аутопута Бањалука-Добој биће једна од великих инфраструктурних побједа Српске.

Предсједник Српске је нагласио да је Прњавор једна од важних, развијених и веома динамичних локалних заједница у Српској у којој је видљиво да се сваки дан нешто ново ради.

Додик је подсјетио да је у овој локалној заједници прије четири-пет година потпуно био заустављен развој, те да није било видљивог напретка, јер није постојала сарадња са републичким институцијама.

- Прњавор је реаговао, /Дарко/ Томаш је изабран за начелника и зато што је сада добра сарадња између локалних органа власти и Републике долазе овакве инвестиције. Желим да честитам наченику Томашу, његовом тиму, свим руководиоцима и народу на видљивом развоју - рекао је предсједник Републике Српске.