latinica  ћирилица
19/08/2018 |  10:38 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

Појачан саобраћај на свим путевима и прелазима

Возила чекају до један и по час да пређу границу према Хрватској на ГП Костајница, а до један час на прелазима Градишка и Козарска Дубица, наводи Ауто-мото савез Републике Српске.
Гранични прелази - Фото: ТАНЈУГ
Гранични прелазиФото: ТАНЈУГ

На улазу у БиХ из правца Хрватске чека се до 45 минута на ГП Бијача.

На осталим граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Због извођења радова на подручју Хрватске, до даљег је обустављен саобраћај на Граничном прелазу Нови Град-Двор.

Из АМС-а Српске возачима препоручују опрезнију вожњу и због појачане фреквенције возила која се очекује и данас на свим важнијим путевима и граничним прелазима.

Појачана фреквенција возила јутрос је на граничним прелазима Градишка, Брод и Изачић на излазу из БиХ према Хрватској, а током дана слична ситуација очекује се на већини граничних прелаза.

На дионици аутопута Бањалука-Прњавор због изградње система наплате путарине на петљи Маховљани измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Измјене саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу од Клашница према Прњавору због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор, као и на улазу у Бањалуку из правца Клашница гдје је у току уклањање наплатних кућица.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, гдје је у току санација клизишта. Из АМС-а истичу да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, па возаче моле за стрпљење.

У току је санација клизишта и на регионалним путним правцима Братунац-Скелани, Братунац-Дрињача, Карановац-Митровићи и Митровићи-Присика (граница Републике Српске).

Радови се изводе на магистралним путним правцима од Ребровца према Челинцу, Челинац-Котор Варош, те Карановац-Митровићи-Кнежево.

Возила успорено саобраћају на подручју Требиња на магистралном путу према Трновици због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, затим у Источном Сарајеву гдје је у току изградња кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враце, те на путним правцима Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске (Ново Село) на подручју општине Шипово.

На магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене саобраћај је и даље успорен због већег одрона, док је потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град због клизишта у мјесту Раковац.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично, на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ на ауто-путу Сарајево запад-Лепеница због санације клизишта саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

Радови се изводе и на путним правцима Какањ-Високо, Србљани-Босанска Крупа, Семизовац-Олово-Кладањ и Домановићи-Столац.