latinica  ћирилица
18/08/2018 |  21:46 ⇒ 19/08/2018 | 10:25 | Аутор: РТРС

Татран побједник 50. ТВ турнира шампиона Добој

У финалном мечу јубиларног 50. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона Добој, словачки првак Татран Прешова био је бољи од новосадске Војводине са 21:17.
Војводина - Татран - Фото: Screenshot
Војводина - ТатранФото: Screenshot

За Татран је ово трећа тутила на турниру у Добоју, а ова екипа је до трофеја дошла побједом у свим одиграним утакмицама.

Словаци су били убједљивији током читавог финалног сусрета и заслужно су тријумфовали.

Војводина је до првог мјеста у групи Б дошла побиједивши прошлогодишњег шампиона Колдинг, док је Татран у директном окршају за прво мјесто савладао Стеауу из Букурешта.

Треће мјесто заузели су рукометаши Стеауа из Румуније, који су поразили Извиђач из Љубушког са 29:23.

Пети је словеначки Копер који је побиједио израелски Хапоел резултатом 22 : 21.

Седмо мјесто заузели су рукометаши данског Колдинга који су поразили добојску Слогу са 24:18.

За најбољег рукометаша турнира проглашен је Лукаш Урбан (Татран Прешов). Идеални тим чине голман Светислав Веркић (Војводина), пивот Горан Тркуља (Војводина), средњи бек Лукаш Урбан (Татран), десни бек Бруно Буторац (Татран), лијеви бек Доминик Крок (Татран), десно крило Андреа Михалчеа (Стеауа), лијево крило Мартин Страновски. Најмлађи играч овогодишњег турнира је Милан Ђурђевић из Слоге.

Добојски Међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар и Европске и Свјетске рукометне федерације.

Медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске, а генерални покровитељ је град Добој уз подршку Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.