latinica  ћирилица
18/08/2018 |  12:39 ⇒ 19:26 | Аутор: СРНА

У Требињу почео са радом одбојкашки камп Вање Грбића

На спортским теренима "Града сунца" у Требињу почео је са радом први одбојкашки камп "Вања Грбић" који ће до краја августа, у двије смјене, окупити 50 дјеце из Републике Српске и Црне Горе.
Требиње: Вања Грбић - Фото: СРНА
Требиње: Вања ГрбићФото: СРНА

Прослављењни одбојкаш Вања Грбић рекао је данас на конференицји за новинаре да је ријеч о пилот пројекту пред реализацију пројекта прекограничне сарадње који ће финансирати ЕУ, а од наредне године спроводиће се у Требињу, Никшићу и Дубровнику.

"У пројекат ће бити укључена дјеца из Републике Српске, Црне Горе и Хрватске, пограничних градова гдје је деведестих година био рат, јер желимо да кроз спортске активности и одбојку повежемо најмлађе становнике и градимо мостове умјесто зидова", објаснио је Грбић.

Он је појаснио да дјеца, као и градови Дубровник, Никшић и Требиње, наредне године неће имати никакве трошкове за одржавање кампа, осим да уступе спортске терене, а да ће носилац пројекта бити Требиње.

Са овогодишњим полазницима кампа "Вања Грбић" раде физиотерапеути, ортопеди и тренери из требињских и одбојкашких клубова из сусједних херцеговачких градова.

Тренизни се одвијају у новој спортској дворани, теренима за одбојку на пијеску и базенима комплекса "Град сунца".