latinica  ћирилица
18/08/2018 |  11:54 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Требиње: Домаћи производи заслужују већу пажњу

У Требињу је данас отворена манифестација "Караван домаћих производа" у оквиру пројекта "Наше је боље" чији је циљ промовисање домаћих производа.
Требиње: "Караван домаћих производа" - Фото: СРНА
Требиње: "Караван домаћих производа"Фото: СРНА

Више од 10 излагача понудили су прехрамбене производе, љековито биље, ручне радове од текстила, домаћу козметику, производе од смокве и пиво.

Директор подручне Привредне коморе Требиње Веселин Савић истакао је да је намјера ове манифестације да се купци упознају са могућностима производње у овој регији и Републици Српској да би се приликом куповине увијек опредијелили за домаћу производњу.

"Наш циљ је и да покажемо успјешне примјере предузетништва да је на овим просторима могуће успјешно пословати", рекао је Савић и навео да су се представили произвођачи од Требиња до Козарске Дубице.

Он је рекао да постоји велики број домаћих производа који својом цијеном и квалитетом заслужују боље мјесто приликом избора купаца, као и да је из тог разлога кампања "Наше је боље" усмјерена на промоцију домаћих брендова како би били конкурентнији на тржишту.

Своје производе данас је представила и Александра Делић, чија се породица годинама бави производњом природних препарата попут сапуна, крема, мелема, пасте за зубе, уља и серума за његу лица.

Делићева је истакла да овакве презентације имају велики значај за сваког произвођача, посебне породичне фирме које немају често прилику да се представе купцима и појасне им зашто је увијек боље одабрати природну од индустријске козметике.

"Користимо хиљадугодишње методе зато што смо наслиједили стари манастирски рецепт од рузмарина који не познаје нуспојаве. Ми смо то разрадили и почели смо да радимо и производе од других биљака", појаснила је Делићева.

Вања Милошевић Ђого представила је производе од бијелог лука предузећа "Фармавит" из Љубиња, које се на тржишту појавило прије нешто мање од годину.

Представили су маринаду, пасту од бијелог лука и кисели бијели лук.

"За нас је значајно представљање на сајмовима. Требиње је у августу пуно туриста и они могу да пробају и купе наше производе", истакла је Ђого.

Караван домаћих производа, чији су организатори Привредна комора Републике Српске и подручна Привредна комора Требиње, посјетиоци ће моћи да посјете данас до 15.00 часова.