latinica  ћирилица
17/08/2018 |  17:42 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

Болницу у Добоју градиће конзорцијум из Црне Горе и Њемачке

Нову болницу у Добоју градиће конзорцијум из Црне Горе и Њемачке "Линднер", којег је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске изабрало као најповољнијег понуђача у поступку јавне набавке.
Болница Добој - Фото: РТРС
Болница ДобојФото: РТРС

Овај конзорцијум понудио је да пројектовање, изградњу и опремање Болнице "Свети апостол Лука" реализује по цијени од 87.820.834 КМ без ПДВ-а, саопштено је из ресорног министарства.

Поступак јавне набавке главног извођача овог пројекта објављен је 18. јуна, а а из Министарства наводе да је понуда њемачко-црногорског конзорцијума пристигла благовремено, те да је комплетна, достављена у складу са условима из тендерске документације и најповољнија.

Понуде су доставиле још два понуђача из Кине, и то: "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн - Шан си констракшн инвестмент груп" и "Синохидро корпорејшен лимитед".

Из ресорног министарства подсјећају да је Влада Републике Српске дала сагласност да Министарство здравља и социјалне заштите, у сарадњи са Болницом "Свети апостол Лука", покрене и спроведе међународну процедуру јавне набавке главног извођача за пројектовање, изградњу и опремање нове добојске болнице.

"Министарство се опредијелило за изградњу нових болничких капацитета у складу са планом развоја болничких здравствених установа и набавком медицинске опреме", наводи се у саопштењу.

Нова болница пројектована је да дугорочно опслужује око 330.000 становника добојске регије, Зеничко-добојског и Тузланског кантона, а располагаће са 365 кревета.

Нови објекти прорачунати су као енергетски ефикасни, а сва одјељења и службе пројектовани у складу са европским нормама, при чему су задовољени сви захтјеви модерне болнице.

Нова добојска болница располагаће медицинским специјалистичким службама: главним операционим блоком са четири операционе сале, породилиштем са операционом салом, ургентним блоком са операционом салом, дијагностичким центром са више од 22 радиолошке и друге дијагностичке процедуре, дневном амбулантном/поликлиничком услугом, те терапијском онколошком дневном болницом, модерном апотеком.