latinica  ћирилица
16/08/2018 |  23:08 ⇒ 17/08/2018 | 09:25 | Аутор: Б92

Партизан у плеј-офу, а тамо га чека Бешикташ

Фудбалери Партизана побиједили су Норшелан и у реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе 3:2 (3:1).
ЛЕ: Партизан (Фото: partizan.rs) -
ЛЕ: Партизан (Фото: partizan.rs)

Изабраници Зорана Мирковића у првом дуелу у Данској славили су са 2:1.

Партизан ће сљедећег четвртка бити домаћин Бешикташу у плеј-офу за Лигу Европе, јер су Турци упркос поразу од 1:2 од ЛАСК-а прошли у наредну рунду, јер су у првом мечу побиједили са 1:0.

Зоран Мирковић, шеф стручног штаба Партизана, одлучио је да реванш утакмицу са Норшеланом почне иста екипа која је играла и у Данској, али почетак није био добар за црно-бијеле. У потпуно мирном почетку утакмице, гости су из прве акције ушли у шансу, коју је Олсен материјализовао голом у деветој минути. И с тим резултатом Партизан би ишао даље, али кикс с почетка меча могао је да се негативно одрази на психу екипе. На срећу црно-бијелих, Милетић је само два минута касније изједначио на 1:1, искористио је центаршут Јанковића и главом спровео лопту у мрежу.

Партизану је тада пао камен са срца, почео је да игра, екипа је промијенила изглед, разиграо се Данило Пантић. Он је прво припремио прилику Јанковићу да се упише у стријелце за 2:1, а потом се уписао и као асистент приликом поготка младог Светозара Марковића. Црно-бијели су поново главом погодили мрежу и на полувреме су испраћени заслуженим аплаузом од Гробара.

Није у игри Партизана све било блиставо, прављене су неке грешке у фази одбране, Данци су једном погодили и стативу, међутим, црно-бијели су играли, нешто се дешавало на терену, нису били анемични. Многи су се присјетили и времена Ивана Голца, када је Партизан играо на гол више, па куд пукло да пукло.

Током утакмице у Хумској се више се ослушкивало шта се дешава у Линцу, јер је ЛАСК водио са 2:0 против Бешикташа, али су Турци голом у 92. минути мало покварили расположење навијачима, који би више вољели да су Аустријанци били противник у баражу. Добра ствар је само то што је Алваро Негредо, који је био стријелац, неће играти у Београду, јер је послије поготка добио и црвени картон.

У другом полувремену Партизан је поново имао пад у игри, као што је то био случај и у првој утакмици у Данској, али и у неким утакмицама Суперлиге. Као да је неко на стадину окренуо прекидач и "ваљак" је стао. Одрађивали су посао, црно-бијели успорили игру, повукли се и више него што је били потребно и дозволили Норшелану да се разгоропади, постигне гол преко Амона, а затим да још неколико пута припријети голману Стојковићу.

Рикардо Гомеш је имао двије добре ситуације у којима је морао боље да реагује и постигне гол, међутим, превише опуштено је ушао у шансе, хтио је да остави утисак дриблинзима, међутим, они на крају нису имали никакакв ефекат.

Пад у игри и неискоришћене шансе могао би Партизан скупо да кошта против ривала какав је Бешикташ. Зато ће тренер Зоран Мирковић морати да наредних седам дана напорно ради на томе.

Фудбалери Спартака из Суботице опростили су се од Европе поразом од 2:1 на гостовању против данског Брендбија.

Изабраници тренера Гаћиновића у првом дуелу поражени су од Данаца са 2:0 и чекао је их је готово немогућ задатак.