latinica  ћирилица
16/08/2018 |  19:19 ⇒ 17/08/2018 | 09:25 | Аутор: РТРС

Рукометаши Стеауе очекивано побиједили Копер

Рукометаши Стеауе очекивано су побиједили Копер и тако остварили другу побједу на турниру. Вицешампион Румуније, славио је 32:25. Већ у 15. минуту тим из Букурешта имао је шест голова предности, 12:6.
Добој ТВ турнир - Фото: РТРС
Добој ТВ турнирФото: РТРС

Копер је до полувремена смањио на подношљивих три гола заостатка, 21:18. У наставку, Стеауа је одржавала предност. Пет минута прије краја, словеначки састав пришао је два гола заостатка, 27:25, али до краја сусрета није постигао гол, што су Румуни искористили за тријумф са максималних плус седам, 32:25.

Михалчета са седам те Георгеску и Флореа са по пет, били су најефикаснији код побједника. Сјајан на голу био је голман Станеску са 22 одбране. Код Копера, Соколич и Гушек постигли су по пет голова.

Утакмицу са трибина Стадиона спортких игара, пратио је и легендарни Василе Стинга, један од најбољих рукометаша свијета свих времена. Стинга је `80-их са Стеауом два пута освајао добојски турнир, а данас је спортски директор румунског великана.

"Ми редовно учествујемо на добојском турниру. Сретни смо што смо ту и ове године. Турнир је веома добро организован, екипе су квалитетне. Свиђа ми се Татран Прешов, сјајан тим, и сутра ћемо сазнати ко ће у финале, моја Стеауа или они. Вјерујем да ће побједник тог сусрета, освојити турнир", рекао је Стинга.

И као што Стинга каже, Стеауа и Татран, сутра ће се састати у финалу прије финала. Утакмица се игра од 21.00 часова, уз пренос на нашем програму плус.

У другом мечу дана Извиђач је побиједио Војводину 20:17, док је у посљедњем данашњем сусрету Хапоел славио против Колдинга са 23:19.