latinica  ћирилица
16/08/2018 |  17:41 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Додик: Спекулације о наводном утицају на ЦИК

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су спекулације да заједно са лидером ХДЗ-а Драганом Човићем управља и утиче на Централну изборну комисију БиХ и нагласио да је њему, његовој партији и коалицији веома важно да избори буду одржани и да буду поштени.

"Ми немамо ниједан разлог за страх или било какву манипулацију. Они који то имају, већ почињу са манипулацијама, а једна од њих је и та прича о ЦИК-у, те о гласачким листићима, како то неко штампа. Све је то дио сценарија који знамо и који смо препознали - да буде спријечено проглашење резултата избора", рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Наводећи да је и раније говорио да постоји цијели план како спријечити изборе, односно спровођење изборних резултата, Додик је истакао да је за њега ЦИК независна институција.

"Немам ниједног члана ЦИК-а. Неке људе познајем, али никада нисам тражио никакво понашање. Човића нисам срео ни видио два-три мјесеца, али спекулације о томе у Сарајеву не престају. У сваком случају, за све незаконитости постоје одређени органи који треба то да спријече. Ја сам за то да буду одржани фер и поштени избори", наглашава Додик.

Он истиче да према посљедњим анкетама СНСД има више од 50 одсто подршке, коалиција заједно добија 80 одсто на изборима, док је СДС пао на неких 11 до 12 одсто, а ПДП на шест до седам одсто.

"Некима је одавно проблем долазак Милорад Додика у Сарајево, али ја ћу доћи. Веома ћу транспарентно доћи и веома ћу водити транспарентну политику. Не идем тамо да се сукобљавам. Ја ћу бити изабран од Срба и заступаћу српске националне и државне интересе. Ништа више", поручује Додик, који је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима.