latinica  ћирилица
16/08/2018 |  16:40 ⇒ 17/08/2018 | 11:45 | Аутор: РТРС

Додик: Најбоља сезона у историји Јахорине, до сада уложено 50 милиона КМ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, посјетио је на Јахорини локалитет вјештачког језера, гдје су у току радови на изградњи система за осњежавање ове планине.

Предсједник Српске рекао је за РТРС да је иза нас најбоља сезона у историји олимпијске планине, која биљежи повећан број гостију.

- Привредни капацитет Јахорине је веома значајан, овај туристички центар један је од виталних привредних капацитета Српске - рекао је Додик.

Он је навео да је у систем за вјештачко осњежавање Јахорине ове године уложено 12 милиона КМ, те да вјерује у потенцијал читавог комплекса ОЦ Јахорина. 

Додик је рекао да је у протеклом периоду у ову планину уложено више од 50 милиона КМ.

Додик на Јахорини (Фото: РТРС)

Предсједник Српске је подсјетио на улагања Владе, не само у Јахорину, већ читаво Источно Сарајево.

- У Источном Сарајеву ће 6. октобра бити отворена нова болница. Желимо да покажемо да Република Српска припада њеним грађанима, и да радимо све у њиховом интересу - нагласио је Додик и додао да проблем представља недостатак радне снаге.

Додик на Јахорини (Фото: РТРС)

Он је истакао да Влада Српске улаже у развој туризма, подсјетивши на туристичке потенцијале Јахорине, Требиња, Бањалуке, Андрићграда и других важних мјеста на туристичкој мапи Српске.

Додик је рекао да је наредна година година изградње и осавремењавања бањских капацитета.

Директор ОЦ Јахорина, Дејан Љевнаић, изразио је захвалност предсједнику Српске који је, како је нагласио, све вријеме вјеровао у њих и стао иза овог центра када је било најтеже.

Љевнаић је рекао да су у току радови на акумулацији система за вјештачко осњежавање, на постављању цијеви за систем вјештачког осњежавања, лансера и топова, а од 22. августа почеће пуњење језера водом.

Члан Надзорног одбора ОЦ Јахорина, Љубомир Мрда, захвалио је у име Надзорног одбора и руководства овог центра предсједнику Републике Српске на посјети и на огромној подршци коју су пружили и предсједник Додик и Влада Републике Српске.

- Захваљујући тој подршци и великим улагањима, која само у посљедњих годину дана износе око 14 милиона конвертибилних марака, Јахорина данас сија пуним сјајем и спремна је да живи и ради свих 365 дана у години - нагласио је Мрда.

Предсједник Српске се данас на Јахорини састао са мушком и женском одбојкашком репрезентацијом Србије, истакавши да је част што су српски спортисти изабрали Јахорину и Републику Српску за боравак на припремама, те да то говори о доброј понуди олимпијске планине.