latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:04 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

Компанија Проинтер одбацује неаргументоване наводе поједних портала

Компанија Проинтер ИТСС Бањалука одбацила је данас неаргументоване и углавном непотписане нападе којима је последњих дана изложена у текстовима објављеним на појединим порталима.
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com) -
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com)

"На тај начин се циљано нарушава пословни углед успјешном и друштвено одговорном предузећу из Републике Српске у намјери да одређеним политичким структурама, очигледно у недостатку конкретних програма и квалитетних идеја, постане тема за предизборна политичка подметања. Због тога ћемо бити принуђени да предузмемо конкретне кораке како бисмо и правно заштитили нашу комапнију", саопштено је из Проинтера.

Из ове компаније наводе да, без могућности да добију право на одговор, неколицина портала све чешће паушално закључује који су разлози њеног позитивног пословања и спекулишући оспорава транспарентно представљену власничку структуру.

"Пошто не желимо да будемо било чије средство за добијање јефтиних поена код бирача, подсјећамо да за нашу компанију ради 60 високобразованих младих људи, међу којима су и стручњаци који програмирају најсавременија рјешења на пољу информационих технологија", наводи се у саопштењу.

Из Проинтера истичу да су сви послови које су радили уговорени поштовањем закона и прописаних процедура, а омогућили су и редовно измирење свих обавезе према држави и радницима.

"У нападима којима смо изложени то ниједног тренутка није представљено као неспорна чињеница већ се без конкретних доказа спекулише зашто успјешна ИТ компанија у тржишној утакмици добија послове из области за које и специјализована. Чак се износе и лажне информације да је Проинтер ИТСС изабран за једног од најповољнијих понуђача за набавку Интегрисаног здравственог информационог система вриједног скоро 23 милиона конвертибилних марака, иако нисмо ни доставили понуду на адресу Фонда здравственог осигурања Републике Српске", наведено је у саопштењу.

Из ове компаније наводе да "не оспоравајући право да јавност буде што боље упозната како се троши јавни новац, овако тендециозно написани текстови јасно показују да није циљ да се заштите јавни интереси, већ да се поједини кругови обрачунају са компанијом која се некима учинила као погодно тло за политички мотивисане нападе".

"Без обзира на такве покушаје, Проинтер ИТСС ће наставити да квалитетом, знањем и друштвено одговорним понашањем настави да доприноси стварању што бољег амбијента за пословање и бољи живот у Републици Српској и БиХ", истакнуто је у саопштењу.