latinica  ћирилица
16/08/2018 |  10:42 | Аутор: СРНА

Изграђена нова пјешачко-рекреативна стаза на Бањ брду

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су рекреативци новоизграђеном пјешачко-рекреативном стазом на Бањ брду добили још један уређен садржај дужине око шест и по километара.
Пјешачко-рекреативна стаза - Фото: РТРС
Пјешачко-рекреативна стазаФото: РТРС

Он је након обиласка новоизграђене стазе новинарима рекао да су уз њу направљене и двије кућице за одмор, постављено око 20 клупа, али да још треба уредити два мостића.

Према његовим ријечима, вриједност радова износила је око 55.000 КМ.

"С обзиром да је за шетњу и рекреацију заинтересован све већи број Бањалучана, уређења стаза су ове и прошле године била истакнутија", додао је Радојичић.

Он је појаснио да је Бања Српске топлице, која је годинама пропадала, коначно власнички ријешена, јер ју је купио Завод за рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", те додао да је њихова намјера да се гради потпуно нови објекат на мјесту старе бање која је девастирана и да цијело подручје добије одређени амбијентални изглед.

"У околини се налази неколико заштићених објеката и мост на којем би требало изградити нови. Имамо доста идеја за ту локацију, али битно је да нови власник има планове и да се у наредним годинама оживи та локација", сматра Радојичић.

Члан Планинарско-алпинистичког клуба "Самит" из Бањалуке Мирослав Тривић, чија је идеја била изградња стазе, рекао је да је стаза раније била запуштена и опасна за грађане, због чега су престали и шетати тим путем.

"Ова стаза повезује Српске топлице и излетиште Трешњик и рађена је пројектовано, због чега нигдје нема превеликог нагиба и пријатна је за шетњу", рекао је Тривић.